петък, 8 март 2013 г.

AGV Pista GP Rossi реплика


Каската с която ще кара "Доктора" през сезон 2013 е най-модерната и според критиците най-грозната каска, която може да си купите към днешна дата.

Каската е изключително лека, само 1250 гр. за размер М (все пак е направена от карбон), като в същото време предлага най-високо ниво на защита. Новата Pista GP е разработвана в колаборация с Валентино Роси. Разцветката е типично в негов стил - шарена!

Досега в този ценови диапазон имаше само една друга каска Arai RX-7RC, също изработена от карбон (~2500 евро).
AGV ще предлага 2 варианта на каската Pista GP - топ модел изцяло от карбон и само Pista, който ще е изработен от композит.
Нека разгледаме в детайли защо Pista GP е уникална каска, в сравнение с досегашния флагман GP-Tech.

- Абсорбира 46% повече енергия при удар
- 1250 гр. за размер М, сравнено с 1560 гр. 
- 193%!!! повече вентилация 
- 44% по-малко повдигане при скорост
- 36% по-малко G-ускорение се предава на главата
- 9% по-голям визьор
и др.

AGV използват лазери за да сканират главата на Доктора и използват 3D модел за да направят каска по мярка. За порстосмъртните са предвидени 4 размера на обвивката, така че да пасва максимално добре. Имайте предвид, че каската е брутално вентилирана с 4 входни вентилационни канала и 2 изходни. Каналите са постоянно отворени и нямат система за затваряне, но могат да бъдат запушени с допълнителни гумени аксесоари.
Визьорът е дебел цели 3.3 мм, което го прави с около 1 мм. по-плътен от стандартните визьори. Има и система за заключването му, като при други модели каски от висок клас. Но няма възможност за средна позиция. Каската е или затворена, или отворена - истинска рейсинг каска. В механизма за сваляне на визьора е използван метал, който допълнително подобрява сигурността при евентуално падане.

Цената на каската е много добра 830 евро от FCMoto. Което е близо до цената на Arai RX-7GP (~600 евро)


Няма коментари:

Публикуване на коментар